Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbete och karriär

Kemi har blivit ett högaktuellt ämnesområde. Arbetet med miljö- och klimatrelaterade problem och ansträngningarna att förbättra villkoren för människors hälsa och livskvalitet är bara några exempel på angelägna problemområden som kräver specialister inom kemi.

Får man jobb efter utbildningen?

Om fem år väntas det vara brist på kemister. Det visar Sacos rapport Framtidsutsikter 2020. Kemisters kompetens är efterfrågad inom en rad olika områden. Du kan till exempel arbeta på olika typer av kemiföretag, inom läkemedelsbranschen, på livsmedelsföretag, eller på syntes- och analyslaboratorier.

De senaste åren har nya dynamiska kunskapsområden vuxit fram som överskrider gränserna mellan kemi och andra ämnesfält som biologi, medicin och fysik. Samtidigt fortsätter kemister att vara oundgängliga inom praktiska verksamheter som är beroende av en expansiv utveckling av nya substanser och material.

Du hittar mer information om kemisternas arbetsmarknad på Institutionen för kemi och molekylärbiologi eller på:

Alumn vid Göteborgs universitet

När du läst en kemiutbildning hos oss, blir du också vår alumn. Då har du bland annat tillgång till alumndatabasen, möjlighet att delta i särskilda arrangemang, samt att få elektroniska nyhetsbrev och
Naturvetenskapliga fakultetens magasin.

Läs mer om vår alumnverksamhet

 

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?