Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning och forskarutbildning i kemi

Vid institutionen bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Många av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system.

Forskningen på institutionen för kemi och molekylärbiologi  rör allt från hur kemikalier påverkar huden, till hur processer i atmosfären kan påverka den globala uppvärmningen. Många projekt är tvärvetenskapliga.

Utbilda dig till forskare inom kemi

Har du ett genuint och brinnande intresse för kemi? Då kan en forskarutbildning vara något för dig. Utbildningen ger dig djupare kunskaper inom ditt ämnesområde och analytiska verktyg för att kunna formulera problem och analysera och kritiskt bedöma resultaten. En forskarutbildning innebär fyra års heltidsstudier som vanligtvis inkluderar ett del undervisning. Den reella tiden blir därför ofta fem år.

För att bli antagen till forskarutbildningen krävs examen på avancerad nivå eller kurser motsvarande 240 hp, varav minst 60 hp på avancerad nivå. Dessutom krävs särskild behörighet som innebär att någon/några specifikt angivna kurs(er) ska ingå i utbildningen. Kraven på särskild behörighet anges i studieplanen för respektive ämne.

Läs mer om vår forskarutbildning

 

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-03-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?