Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbete och karriär

Med en utbildning i marin vetenskap kan du arbeta inom en rad yrkesområden. Du kommer att ha stor nytta av dina ämnesövergripande kunskaper och förmågan att samarbeta med andra.

Får man jobb efter utbildningen?

Efter utbildningen kan du arbeta inom en rad olika yrkesområden i Sverige och utomlands. Många som är utbildade inom marin vetenskap arbetar med marin övervakning och datainsamling, miljörevision, samhällsplanering eller naturresurshållning.

En del arbetar inom den marina industrin eller inom stat och kommun, medan andra satsar på forskning och undervisning. Maringeologisk kunskap efterfrågas bland annat i anslutning till utvinning av olja och gas i världshaven. Samarbetet mellan olika yrkesgrupper som meteorologer, kemister, biologer, oceanografer och geologer ger insikter utöver de mer traditionella ämnesinriktade.

Vad gör tidigare studenter i dag?

Läs mer om vad några av våra tidigare studenter arbetar med i dag.

Alumn vid Göteborgs universitet

När du läst en marin utbildning hos oss, blir du också vår alumn. Då har du bland annat tillgång till alumndatabasen, möjlighet att delta i särskilda arrangemang, samt att få elektroniska nyhetsbrev och Naturvetenskapliga fakultetens magasin.

Läs mer om vår alumnverksamhet

Läs mer!

Du hittar mer information om arbetsmarknaden för olika yrken inom marin vetenskap här:

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2014-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?