Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbete och karriär

Som miljövetare har du en aktiv roll på företag, kommuner, länsstyrelser eller statliga myndigheter, där du planerar och driver arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor.

Bland annat kan du arbeta med naturresurser, samhällsplanering, naturskydd, mark- och vattenvård, skogs- och jordbruk, avfalls- och kretsloppshantering, livscykelanalyser, miljöledning och miljökonsekvensanalys. Du kan också jobba som konsult, antingen i en egen firma eller på ett konsultbolag.

Ett yrkesområde i balans

Arbetsmarknaden för miljövetare är fortsatt god, enligt SACO:s rapport Framtidsutsikter. Efterfrågan på miljövetenskaplig kompetens har ökat, liksom möjligheten att specialisera sig inom olika områden. Miljöfrågorna har blivit strategiskt viktiga för fler verksamheter och allt fler bedriver ett systematiskt miljöarbete. En annan faktor som ökat behovet av miljöutbildade är att miljöproblemen har blivit allt mer abstrakta och svårare att kommunicera.

Alumn vid Göteborgs universitet

När du läst en utbildning inom matematik hos oss blir du också vår alumn. Då har du bland annat tillgång till alumndatabasen, möjlighet att delta i särskilda arrangemang samt  naturvetenskapliga fakultetens externa magasin hemskickad.

Läs mer om vår alumnverksamhet

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2018-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?