Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att läsa miljövetenskap i Göteborg

Hotet mot vår miljö har medfört att behovet av välutbildade miljövetare ökar. Göteborgs universitet har en lång tradition av såväl utbildning som forskning inom miljövetenskap, och ett nära samarbete med ämnesområdet samhällsvetenskap.

En stor del av undervisningen bedrivs i projektform, vilket ökar din förmåga att sätta in dina kunskaper i ett helhetsperspektiv. För att garantera såväl bredd som djup i undervisningen är lärarna inom det miljövetenskapliga programmet forskare från olika naturvetenskapliga ämnesområden, liksom från flera områden inom samhällsvetenskap.

Vi erbjuder...

  • Lång erfarenhet av miljövetenskaplig forskning och utbildning
  • Bredd på kursutbud
  • Spets på de avancerade kurserna
  • Internationell masterutbildning
  • Samverkan med potentiella arbetsgivare
  • Studentdemokrati
  • Underbart vacker studiemiljö i Botaniska trädgården

SG Miljö - studentgruppen för miljövetenskap

Alla som läser en miljövetenskaplig utbildning på Göteborgs universitet kan bli medlemmar i studentgruppen för miljövetenskap. Gruppen är den lokala delen av Göta studentkårs naturvetarsektion och ansvarar bland annat för studiesociala frågor och övervakning av utbildningen.

Det innebär att aktiva studenter inom ämnesgruppen får representera miljöstudenterna i olika kommittéer och institutionsråd, organisera kursutvärderingar, tillvarata studenternas rättigheter och hålla ordning i Kroken, studenternas lunchrum i huvudbyggnaden vid Institutionen för biologi och miljövetenskap, Botanhuset. Dessutom anordnar gruppen fester, utflykter och andra aktiviteter. Kontaktuppgifter till SG Miljö finns i spalten till höger. 

Mer om miljövetenskap

Miljöbron, Västra Götaland
Ideell organisation som arbetar för samverkan mellan näringslivet och den akademiska världen. Förmedlar bland annat projekt mellan företag och studenter.
Läs mer om Miljöbron

GMV -Göteborgs miljövetenskapliga centrum
Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom miljö och hållbar utveckling.
Läs mer om GMV

 

Påverka din utbildning!

SG Miljö är studentgruppen för miljövetenskap och ingår i Göta studentkår. Som medlem hos oss kan du påverka din utbildning.

Kontakta oss på miljo.student@gota.gu.se

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?