Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biolog

Våga säga JA, du kan alltid välja en ny väg om du ångrar dig.Just nu arbetar jag som forskningschef på ett företag med 65 personer. Vårt mål är att med hjälp av forskning kring stamceller kunna bota folksjukdomar som diabetes. Men vägen till mitt hjärtliga arbete har varit både krokig och omvälvande: Från en upptäcktsresa till Borås Djurpark som 3-åring där mitt intresse för djur och natur väcktes på allvar, via studier i biologi, en indianby i Sydamerika och
storstadspuls i USA, till ett liv som doktorand och senare egen företagare.

På min resa genom livet har jag lärt mig att våga säga ”Ja”. Man kan
nämligen alltid välja nya vägar om man skulle ångra sig. Jag funderar sällan på konsekvenserna av mina val, utan gör det jag brinner för. Då löser sig mycket till det bästa. Jag är hänförd över de produkter som vi som första företag i världen kan erbjuda på marknaden; Mänskliga hjärtmuskelceller och leverceller som kan användas för läkemedelsutveckling.

Intressant nog säljer våra produkter bäst i Japan, vilket är ett gott kvalitetsbetyg. Vår utmaning ligger i att i framtiden kunna erbjuda den perfekta cellen till det perfekta priset. Det är mycket spännande och jag vill samarbeta med forskare och företagare runt om i världen för att kunna bota idag obotliga sjukdomar. Det handlar om ett tidsperspektiv på tio till tjugo år.

Det satsas mycket resurser globalt på området. Den som väljer att gå en utbildning nu, kommer att kunna arbeta med dessa livsavgörande frågor på sikt. Jag kan märka att det finns en helt ny medvetenhet på läkemedelsföretagen i dag. Det känns otroligt
spännande.

Läs om fler naturvetare i arbetslivet

Johan Hyllner

forskningschef på CSO Cellartis AB

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2013-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?