Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Geovetare

Jag ser till att berg är säkra.Redan från första dagen på utbildningen var jag fast. Den gav mig en väldigt bred och bra kunskapsbas om hela jordklotet och de processer som pågår både på ytan och inne i jorden. Efter en vända som konsult arbetar jag åter som entreprenör. Jag började mitt arbete på förstärkningsgruppen på Svevia i syfte att stötta i bergtekniska frågor. Stämningen i branschen är härlig, avslappnad och varm. Vi är inte många tjejer, men det har aldrig varit några problem. Det arbete jag uträttar känns väldigt viktigt – det handlar ju om säkerhet i tunnlar och bergskärningar. Att få arbeta med geologin och berg och samtidigt hjälpa till att ta fram säkra, hållbara och kostnadseffektiva förstärkningslösningar är mycket givande. Jag drivs av att ständigt få lära mig mer och hjälpa kunderna att hitta bra lösningar.

Kombinationen att få vara ute och praktiskt tillämpa mina kunskaper och att få jobba inne på kontoret med den administrativa delen, passar mig perfekt. Jag har också en tydlig riktning framåt – att bli bättre i min yrkesroll och på sikt arbeta inom forskning och utveckling där det finns många intressanta frågeställningar. Jag kikar alltid på berg när jag är ute, man blir nog lite yrkesskadad, mina kollegor är likadana.

För mig är all sten fin och jag samlar på mig en hel del. Favoritbergarten är eklogit – den är svart med röda granater. När solen skiner på stenen blir den oerhört vacker.

Läs om fler naturvetare i arbetslivet

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2013-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?