Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Farmaceutiska utbildningar

Jag är både säljare och expert.Att jobba på apotek idag innebär så mycket mer än att skriva ut recept. Nu är det fokus på att sälja också. Det kan vara ovant för många som arbetat länge i branschen. Men jag som ny tycker att det är väldigt roligt. Jag är mer engagerad i kunderna och försöker se helheten. Försöker vara så lyhörd som möjligt för att kunna erbjuda kunden en lämplig rådgivningstjänst till exempel. Men det handlar också om att vara lite snabbare än tidigare, alla kunder behöver inte samma information – det får man känna av. Jag hamnade i den här branschen tack vare ett sommarjobb på apoteket i min hemstad. Arbetet kändes helt rätt för mig och jag blev väldigt sugen på att få lära mig mer och bli duktigare i min roll.

På utbildningen hade jag stor nytta av min praktik och kunde relatera till verkligheten direkt. Det är stor skillnad nu när jag är receptarie på riktigt. Som utbildad kan jag hjälpa mer genom att på ett professionellt sätt förklara för en skeptisk kund varför medicinen är bra.

Just nu jobbar jag på ett stort apotek som har en stor
djurapoteksavdelning. Det passar mig perfekt. Jag tycker om djur och har gjort detta till min grej. Ser till att lära mig mer om nya djurprodukter och sprider mina kunskaper till andra inom gruppen. Jag har blivit lite av en expert inom det här området.

Läs om fler naturvetare i arbetslivet

Anna Gustafsson

receptarie på Apoteket Hjärtat

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2013-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?