Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningen lockade Elin till Sverige

– Jag snubblade av en slump över programmet, och insåg att det här var det enda som jag ville studera. Så jag sökte bara en enda utbildning – och kom in!

Elin Thomasson läser sedan hösten 2012 kandidatprogrammet Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Intresset för textilslöjd har alltid funnits där, samtidigt som hon tycker om att driva projekt och engagera sig i kulturpolitik. Därför tycker hon att utbildningen passar henne perfekt.

Programmet kombinerar kurser inom bland annat ledarskap, entreprenörskap och information med teoretiska och praktiska kurser kring slöjd och kulturhantverkstekniker. Just nu läser Elin en praktisk textilkurs.
– Det är nyttigt att se både teorin och all historia bakom olika tekniker, men också att få en djup förståelse för de olika materialen.

Elin Thomasson kommer ursprungligen från Åland och flyttade till Göteborg för att börja plugga. Hon trivs bra i staden – ”denna fantastiska stad!” och med livet som student. Bland annat så har hon engagerat sig i studentkårens Naturvetarsektion. Att utbildningen är tvärvetenskaplig tycker hon är en stor fördel, både utbildningsmässigt och socialt.
– Vi samarbetar bland annat med HDK, så jag umgås både med fysiker och konsthantverkare, säger Elin.

Arbetslivsanknytningen inom programmet är stor, och studenterna får en god inblick i branschen via studiebesök, gästföreläsare och praktik. Att föreläsarna i många fall är ledande inom sitt område, tycker Elin känns som en förmån.
– Att vi studenter kan sitta och prata med Europas främsta gobelängvävare i flera timmar är ett stort privilegium.

Vad hon vill arbeta med i framtiden vet hon ännu inte. Hemslöjdskonsulent, kultursamordnare eller någonting inom kulturpolitik är tänkbara framtidsyrken. Men funderingar finns även att bygga på med en masterutbildning i kulturvård.
– Det finns många dörrar öppna för oss när vi är klara.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2013-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?